logo top

Sinergii pentru viitor – copii în situație de risc

Educând prezentul, construim viitorul!

Portret Laurentiu Constantin, 19 ani

Laurentiu Constantin a fost integrat intr-un centru de plasament in urma decesului bunicii in grija caruia el si cei trei frati au ramas, dupa ce parintii au plecat la munca in strainatate.
Initial, cei patru frati au fost separati. Cei mai mici, Cristi si Virgil, au fost integrati in Centrul de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare “Sf. Filofteia” Campina.

Citește mai departe...

Poveste de viata - Ene Ionela Sorina

Sunt Ene Ionela Sorina, am 12 ani si sunt eleva in clasa a VII a la Scoala
Gimnaziala “George Enescu“ Sinaia. In Centrul de Plasament Sinaia sunt de patru ani.
La inceput nu mi-a fost usor, dar i-am avut alaturi pe fratii mei si pe doamnele instructoare.

Citește mai departe...

vasilica florea„Un vis pe care ne straduim sa il transformam in realitate, pentru viitorul copiilor si tinerilor aflati in situatie de risc. Alaturi de echipa de implementare se afla oameni cu suflet mare si cu har pentru meseria lor, cadrele didactice din cadrul Centrului Judetean de Cultura Prahova si studentii voluntari din cadrul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, carora le adresez multumiri pentru modul in care se dedica activitatilor desfasurate in cadrul proiectului.”

Vasilica Florea – coordonator proiect

sorina gliga„Sunt onorata pentru ca mi s-a acordat sansa de a fi alaturi de o echipa minunata, intr-un proiect ambitios! ” 

Sorina Gliga – asistent coordonator proiect

elena stinga

„Participarea mea la acest proiect reprezinta o experienta deosebita deoarece sunt impresionata de buna desfasurare a activitatilor in care sunt implicati profesori, voluntari, instructori etc. 

Activitatile de mentorat scolar, pictura, arta si indemanare, chitara etc. permit implicarea totala a elevilor si atingerea obiectivelor propuse in proiect.  Din punctul meu de vedere, acest proiect poate fi numit  Proiectul copiilor  pentru ca este dedicat in intregime acestora.”

Elena Stinga – asistent social in cadrul echipei de implementare a proiectului 

carmen gogescu„Participarea la acest proiect reprezinta o oportunitate in dezvoltarea carierei mele profesionale si o imbunatatire a calitatilor mele ca om. Sa citesti bucuria in ochii copiilor nu poate sa te faca decat un om implinit. ”

Carmen Gogescu – specialist resurse umane in cadrul echipei de implementare a proiectului

suzana marin„Ca partener  în proiectul „Educând prezentul, construim viitorul”, implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în urma interesului comun de a asigura o educație eficientă tinerilor aflați în situații de risc, factorul educativ pe care s-a axat Centrul Județean de Cultură Prahova a fost cel al educației complementare prin artă.

Astfel, obiectivele urmărite de noi, prin susţinerea cursurilor de muzică, actorie, balet, artă şi îndemânare, pictură etc. la centrele de plasament implicate în proiect, sunt: dezvoltarea inteligenţei emoţionale; stimularea canalelor senzoriale; dezvoltarea capacităţii de a se exprima mai repede şi mai uşor; modelarea personalităţii prin valori estetice şi orientarea spre încorporarea frumosului în viaţă şi activitate; declanşarea proceselor complexe de asimilare şi fixarea afectivă atât la nivel individual cât şi colectiv, a valorilor estetice; dezvoltarea percepţiilor şi reprezentărilor vizuale, a imaginaţiei creatoare; stimularea creativităţii; comunicarea de grup.

Fie că alegem metode de educația formală, non-formală ori informală, activitățile pentru dezvoltarea abilităților de viață creează oportunitățile de care copiii și tinerii  au nevoie pentru a deveni adulți independenți și responsabili.”

Suzana Marin  – responsabil activitati Partener 1, Centrul Judetean de Cultura Prahova, in cadrul echipei de implementare a proiectului

simona eftimie„Ma bucur ca sunt membra in echipa acestui proiect. Ecoul pe care aceste activitati cu caracter social l-au trezit in randul studentilor ne da speranta pentru imaginea de maine a societatii. Consider acest proiect o oportunitate deopotriva pentru studentii voluntari, cat si pentru copiii/tinerii din centru. ”

Simona Eftimie – responsabil activitati Partener 2, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, in cadrul echipei de implementare a proiectului

logo bottom

Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI,
program finanţat de Granturile
SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială;

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială
a FRDS şi a Granturilor SEE 2009 – 2014

www.eeagrants.org si www.granturi-corai.ro