logo top

Sinergii pentru viitor – copii în situație de risc

Educând prezentul, construim viitorul!

Conferinta de inchidere a proiectului “Educand prezentul, construim viitorul!”

Pe data de 26 aprilie a avut loc Conferinta de inchidere proiectului "Educand prezentul, construim viitorul!"

Comunicat de presa :

Citește mai departe...

Finalizarea lucrarilor de executie la sediul Centrului de Zi pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viata Independenta

1La sfarsitul lunii martie 2017 s-au terminat lucrarile de reparatii, reabilitare si amenajare a spatiului in care va functiona Centrul de Zi pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viata Independenta. Imobilul a beneficiat de reparatii si finisaje, vopsitorii lavabile, schimbat parchet, reparatii gresie si faianta, refacerea instalatiilor electrice si termice.
Apartamentul in care va functiona acest centru se afla in Ploiesti, str. Eremia Grigorescu, nr. 21, bl. 74, apartament nr. 22.

Dupa executarea lucrarilor de reamenajare, au fost create spatii speciale pentru cabinetele psihologilor si asistentilor sociali, precum si spatii de lucru in grup / asteptare pentru beneficiari.

Citește mai departe...

Centrul pentru Interventie, Consiliere si Sprijin pentru Copilul Aflat in Situatie de Risc Ploiesti s-a mutat in casa noua !

La inceputul lunii februarie 2017 s-au finalizat lucrarile de reparatii, reabilitare si amenajare a spatiului in care va functiona Centrul pentru Interventie, Consiliere si Sprijin pentru Copilul Aflat in Situatie de Risc. Aceste lucrari au constat in reparatii si finisaje, vopsitorii lavabile, schimbat parchet, reparatii gresie, compartimentare PVC cu panel, montare oglinda unidirectionala.

Citește mai departe...

Derularea lucrarilor de executie la sediul Centrului de Zi pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viata Independenta - Actualizare februarie

La data 03.02.2017 s-au demarat lucrarile de reparatii, reabilitare si amenajare a spatiului in care va functiona Centrul de Zi pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viata Independenta.

Imobilul in care isi va desfasura activitatea aceasta structura va beneficia de reparatii si finisaje, vopsitorii lavabile, schimbat parchet, reparatii gresie si faianta, refacerea instalatiilor electrice si termice.

Citește mai departe...

Derularea lucrarilor de executie la sediul Centrului pentru Interventie, Consiliere si Sprijin pentru Copilul Aflat in Situatie de Risc Ploiesti

La data 04.01.2017 s-au demarat lucrarile de reparatii, reabilitare si amenajare a spatiului in care va functiona Centrul pentru Interventie, Consiliere si Sprijin pentru Copilul Aflat in Situatie de Risc.

Aceste lucrari constau in reparatii si finisaje, vopsitorii lavabile, schimbat parchet, reparatii gresie, compartimentare PVC cu panel, montare oglinda unidirectionala.

Citește mai departe...

Incheierea activitatilor de mentorat scolar din cadrul proiectului “Educand prezentul, construim viitorul!”

1Luna decembrie 2016 (luna 23 de implementare a proiectului) a reprezentat ultima luna in care s-au derulat activitatile de mentorat scolar, ca parte a calendarului de activitati aferent cererii de finantare “Educand prezentul, construim viitorul!”.

In urmatoarele doua luni ramase pana la finalizarea proiectului (ianuarie si februarie 2017), colaborarea cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti se va concentra pe popularizarea activitatilor specifice proiectului in randul studentilor acestei unitati de invatamant, in vederea identificarii noilor voluntari care vor asigura activitatile de mentorat scolar la limba romana, matematica si limba engleza si incheierea contractelor de voluntariat cu acestia. Aceste demersuri au la baza necesitatea asigurarii sustenabilitatii proiectului pentru perioada celor 5 ani dupa finalizarea acestuia.

Citește mai departe...

Continuarea activitatilor specifice proiectului “Educand prezentul, construim viitorul!”

1Luna noiembrie 2016 a insemnat pentru fiecare din unitatile implicate in proiect continuarea activitatilor specifice, copiii si tinerii participand cu interes la acestea.

Astfel:

- la Complexul de Servicii “Raza de Soare” Baicoi s-au desfasurat activitatile de mentorat scolar la limba romana, limba engleza si matematica, precum si activitatea cercului de jurnalism concretizata in aparitia primului numar al revistei “”RAZA DE SOARE”;
- la Complexul de Servicii “Sf. Filofteia Campina” s-au desfasurat activitatile de mentorat scolar la limba romana, limba engleza si matematica, sesiunile de teatru si arta si indemanare, precum si activitati ale cercurilor de IT si de confectionare bijuterii/articole hand-made;

Citește mai departe...

Vizita de monitorizare a proiectului ”Educând prezentul, construim viitorul”, finanțat din Granturi SEE și implementat de DGASPC Prahova

2În data de 7 noiembrie 2016, o echipă din partea Ministerul Fondurilor Europene împreună cu Operatorul de Program FRDS au realizat o vizită de monitorizare la Centrul de Plasament Filipeștii de Târg și la Complexul de Servicii Sociale "Sfânta Filofteia" Câmpina, implementate printr-un proiect cu un buget total de 2.284.705 lei, finanțat din Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Programului RO10-CORAI.

Citește mai departe...

Cea de a treia excursie organizata in cadrul proiectului “Educand prezentul, construim viitorul!”

(23 octombrie 2016)

20161023 120846Ne apropiem cu pasi repezi de finalul acestui proiect atat de frumos si de incarcat in activitati!
Copiii si tinerii implicati in aceste activitati au primit drept recompensa pentru tot efortul si rezultatele lor o ultima excursie. Astfel, numarul total al evenimentelor de odihna si recreere de care au beneficiat de-a lungul proiectului se ridica la 5 (2 tabere de vara si 3 excursii).

Cei 150 de copii/tineri si personalul insotitor (15 persoane) au petrecut moment de neuitat in Parcul DINO de la Rasnov, Brasov. S-au bucurat atat de natura inconjuratoare si frumusetea ei tomnatica, dar si de timpul petrecut impreuna cu colegii din alte unitati de protectie.

Citește mai departe...

Inceperea activitatilor in cercurile si atelierele PLUS

poza bijuterii1Prin facilitate de finantare PLUS, a fost marita reteaua de ateliere si cercuri care au ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor individuale ale copiilor si tinerilor cu inca 11 ateliere/cercuri organizate in cadrul centrelor de plasament:

• 3 cercuri de IT,
• doua cercuri de jurnalism,
• doua ateliere de obiecte hand-made/bijuterii,

Citește mai departe...

logo bottom

Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI,
program finanţat de Granturile
SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială;

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială
a FRDS şi a Granturilor SEE 2009 – 2014

www.eeagrants.org si www.granturi-corai.ro