logo top

Sinergii pentru viitor – copii în situație de risc

Educând prezentul, construim viitorul!

Infiintarea cercurilor multifunctionale pentru dezvoltarea abilitatilor personale

In luna iulie (luna 6 de implementare a proiectului), in conformitate cu calendarul de activitati aferent proiectului, au fost intreprinse demersurile necesare pentru derularea Activitatii nr. 3 – “Infiintarea cercurilor multifunctionale pentru dezvoltarea abilitatilor personale (tamplarie, olarit, bricolaj, croitorie) in 4 unitati de protectie din structura DGASPC Prahova”.

In cadrul acesteia, subactivitatile reprezentative au fost:
Subactivitatea 3.3 – Asigurarea furnizorului/furnizorilor de formare profesionala;
Subactivitatea 3.4 – Formarea personalului care va desfasura activitati cu copiii in cadrul cercurilor.

Au fost identificati furnizorii de formare profesionala si au fost incheiate contractele de furnizare de servicii cu Universitatea Populara “Ioan I. Dalles” Bucuresti (pentru cursurile de bricolaj si olarit) si cu Asociatia “Inapoi la Munca” Ploiesti (pentru cursul de tamplarie).

La cursurile de formare au participat persoane din 4 unitati de protectie aflate in subordinea D.G.A.S.P.C. Prahova, astfel:

Denumirea unitatii Olarit Bricolaj

Tamplarie

Centrul de Plasament Sinaia

1 persoana

1 persoana

1 persoana

Central de Plasament Filipestii de Tirg

1 persoana

1 persoana

1 persoana

Central de Plasament Plopeni

1 persoana

1 persoana

1 persoana

Centrul de Plasament Campina

1 persoana 1 persoana 1 persoana

Total

4 persoane

4 persoane

4 persoane

Cele 12 persoane si-au insusit notiunile specifice domeniilor de pregatire si au desfasurat activitati practice in vederea formarii deprinderilor necesare pentru a transmite, mai departe, aceste cunostinte, copiilor si tinerilor din cadrul centrelor de plasament si pentru a desfasura, impreuna cu ei, activitatile din cadrul cercurilor multifunctionale.

Bricolajul cuprinde o gama larga de activitati, plecand de la renovarea casei fara ajutorul specialistilor, la realizarea de diverse decoratiuni si lucruri utile in casa si mergand pana la realizarea de accesorii si obiecte decorative pentru om si utile pentru acesta (bijuterii, accesorii, felicitari, martisoare, imprimare de material textile, reconditionare de piese de imbracaminte etc). Cursul a urmarit dobandirea de informatii si deprinderi referitoare la materiile prime si materialele specifice, prelucrarea si combinarea materialelor, elementele compozitiei, realizarea obiectelor mici, utile etc.

Olaritul se refera la tehnica de confectionare a oalelor si a altor obiecte din argila arsa. Cursul a fost axat pe prezentarea materiei prime, a materialelor, uneltelor si utilajelor de lucru, modalitatile de preparare primara a materialelor folosite, familiarizarea cu procedeele de lucru (presare, modelare, procedeul arhaic, roata pentru olarit), modalitatile de decorare a suprafetelor.
Cursul de tamplarie le-a oferit participantilor ocazia de a acumula cunostinte despre prelucrarea manuală a materialului lemnos, prelucrarea mecanizată a materialului lemnos, realizarea lucrărilor provizorii din lemn, sortarea, manipularea şi depozitarea materialului lemnos şi a subansamblelor din lemn etc.

Informatiile si activitatile practice au fost apreciate ca foarte intersante si atractive de catre personalul care a participat la cursurile de formare.

Iata cateva dintre activitatile desfasurate, reliefate in imagini:

formare-bricolaj-art1
formare-bricolaj-art1 formare-bricolaj-art1
formare-bricolaj-art2
formare-bricolaj-art2 formare-bricolaj-art2
formare-bricolaj-art3
formare-bricolaj-art3 formare-bricolaj-art3
formare-bricolaj-art4
formare-bricolaj-art4 formare-bricolaj-art4

logo bottom

Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI,
program finanţat de Granturile
SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială;

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială
a FRDS şi a Granturilor SEE 2009 – 2014

www.eeagrants.org si www.granturi-corai.ro